Skip to main content
BVI.EU legt eerste steen van het Mecalys Green Business Park in Andenne

Een 13.000 m² groot duurzaam bedrijfspark voor KMO’s

Op 17 september heeft BVI.EU, een pionier in de ontwikkeling van bedrijfsparken voor KMO’s, officieel de tweede verkoopsfase van het Mecalys Green Business Park in Andenne gelanceerd. Dit duurzame bedrijfspark, met een totale oppervlakte van 13.000 m² en 46 modulaire units ontworpen voor KMO’s, is ideaal gelegen in het Mecalys Park dat door het BEP in Andenne werd ontwikkeld. Na het succes van de eerste fase, start BVI.EU nu met de tweede fase van de commercialisering. De werkzaamheden beginnen in het derde kwartaal van 2024.

Een innovatieve en duurzame omgeving

Het Mecalys Green Business Park onderscheidt zich door zijn moderne en innovatieve architectuur, het gebruik van hoogwaardige materialen, energie-efficiëntie en een uitstekende landschappelijke inrichting. De units kunnen uitgerust worden met geavanceerde fotovoltaïsche panelen in combinatie met een warmtepomp, en regenwater wordt gerecupereerd voor hergebruik door de huurders. Deze duurzame kenmerken maken het Mecalys Green Business Park tot een echt groen bedrijfspark, met de ambitie om energieneutraal te zijn.

Keanu Meers, Head of Sales bij BVI.EU, vertelt: “Met zijn modulaire units voor KMO’s van 110 m² tot 2.500 m², en zijn directe toegang tot de E42, is het Mecalys Green Business Park de ideale locatie voor ondernemers in de regio Namen. We zijn verheugd de tweede fase officieel te lanceren na het grote succes van de eerste.”

Burgemeester van Andenne, Claude Eerdekens, voegde eraan toe: “Andenne is een stad die innovatie omarmt en we willen lokale ondernemers ondersteunen die op zoek zijn naar een duurzame en goed uitgeruste vestigingsplaats. Het Mecalys Green Business Park biedt precies wat KMO’s nodig hebben: flexibele en duurzame units.”

Michel Meers, oprichter van BVI.EU, bevestigt: “België staat bekend om zijn gunstige klimaat voor KMO’s, die 60% van de werkgelegenheid genereren. Met de groeiende vraag naar bedrijfsruimtes kunnen wij ondernemers een grote meerwaarde bieden door een volledig uitgerust bedrijfspark te realiseren.”