Skip to main content
BVI.EU lanceert het eerste energiepositieve en CO2-neutrale kantoorgebouw van België met Europe 131

Europe 131 in Waver produceert meer energie dan het verbruikt en zet een nieuwe standaard in duurzaamheid.

Het project Europe 131, ontwikkeld door BVI.EU, specialist in duurzame bedrijfsparken voor KMO’s, betekent een belangrijke mijlpaal in duurzaam vastgoed in België. Met een energieverbruik dat 47% lager ligt dan dat van een traditioneel kantoorgebouw, is Europe 131 niet alleen het eerste energiepositieve en CO2-neutrale kantoorgebouw van het land, maar produceert het ook meer energie dan het verbruikt.

Een flexibele en innovatieve vastgoedoplossing

Het gebouw van 3.627 m² biedt een flexibele en veelzijdige vastgoedoplossing met twee B2B-showrooms op de begane grond, vier verdiepingen met kantoorruimte en zeven modulaire KMO-units. De eerste huurders worden eind september 2024 verwacht, wat een nieuwe mijlpaal betekent in de valorisatie van deze innovatieve locatie.

Een duurzame vastgoedinvestering met directe rendementen

Met een moderne architectuur en overvloed aan natuurlijk licht is Europe 131 het toonbeeld van duurzame vastgoedinvesteringen. Het gebouw is gecertificeerd met het BREEAM “Excellent”-label en garandeert technische prestaties van hoog niveau. Het is uitgerust met geothermische airconditioning, 659 fotovoltaïsche panelen, een waterrecuperatiesysteem en groene zones die de biodiversiteit bevorderen. Met intelligente LED-verlichting, driedubbele beglazing en een aanwezigheidsdetectiesysteem biedt het gebouw een duurzame dagelijkse werking. In overeenstemming met het Akkoord van Parijs en de EU-taxonomie is het project volledig afgestemd op de duurzaamheidsdoelstellingen voor 2050.

Een plek die ruimte biedt aan ecologische innovatie in Waver

De ecologische innovatie van dit gebouw wordt versterkt door het gebruik van fotovoltaïsche panelen in combinatie met een warmtepomp, wat resulteert in een hoge energie-efficiëntie en geen CO2-uitstoot. Met zijn 50 modulaire KMO-units en directe toegang tot de E411, positioneert Europe 131 zich als de ideale locatie voor ondernemers in Waals-Brabant.

Anne Masson, burgemeester van Waver, verklaarde: “Waver waardeert innovatie en duurzaamheid, en dankzij BVI.EU hebben we een gebouw gecreëerd dat deze waarden perfect belichaamt.” Michel Meers, oprichter van BVI.EU, sprak ook zijn dank uit: “Dankzij de visie van mevrouw Masson hebben we veel meer kunnen realiseren dan enkel een passief gebouw – namelijk een echt energiepositief en CO2-neutraal model voor België.”

Een centrale ligging

Gelegen in het hart van Waals-Brabant biedt Europe 131 een gemakkelijke toegang vanuit Brussel, Namen en Luxemburg. Slechts 1,5 km van afrit 6 van de E411 en dichtbij het station Bierges-Walibi, beschikt de site over een uitstekende bereikbaarheid met veilige parkeergelegenheid en groene ruimtes.