Skip to main content
BVI.EU viert 25 jaar vastgoedontwikkeling voor en door ondernemers

Duurzame, op maat gemaakte oplossingen voor kmo’s zorgen voor Europees succes.

  • 60 projecten in 5 Europese landen ter waarde van 1 miljard euro
  • Ambitie om tegen 2025 één klant per dag te ontzorgen met duurzaam bedrijfsvastgoed
  • Tegen 2030 enkel nog projecten die energie opwekken in plaats van verbruiken

BVI.EU, de Belgische pionier in de ontwikkeling van duurzame kmo-parken, gemengde bedrijvenparken en build-to-suit-projecten, viert 25 jaar innoverend ondernemerschap. Het bedrijf groeide uit tot een referentie dankzij de focus op duurzaamheid, volledige ontzorging en maatwerk. De afgelopen jaren realiseerde BVI.EU een sterke groei en intussen is het bedrijf actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Hun ambitie? In 2025 dagelijks een kmo helpen bij het vinden van het perfecte bedrijfsvastgoed.

Enkel energiepositieve gebouwen tegen 2030

Oprichter Michel Meers is een pionier in de sector. Vanaf de oprichting maakt hij het verschil door op maat afgewerkte, moderne kmo-parken te ontwikkelen, gecombineerd met de meest complete dienstverlening. Die aanpak maakt van BVI.EU een betrouwbare partner voor kmo’s die op zoek zijn naar kwalitatieve en duurzame units. De vlot bereikbare green business parks van BVI.EU overtuigen klanten met de meest duurzame energieoplossingen en de mogelijkheid om opslagruimte, ateliers, kantoren en showrooms flexibel te combineren op basis van hun noden.

Het recent voltooide Wavre 131 is het eerste project van BVI.EU dat energiepositief is: het wekt meer energie op dan het verbruikt. Zonnepanelen, warmtepompen, goede isolatie en slimme sturing van verlichting en ventilatie zorgen ervoor dat klanten zeker zijn van vastgoed dat voldoet aan de duurzaamheidscriteria van de toekomst. De formule slaat aan en resulteert in plannen om voortaan enkel nog energiepositieve projecten te bouwen.

Uniek in het segment

Een ander voorbeeld van hun innovatieve aanpak is het build-to-suit-concept waarbij BVI.EU duurzame, op maat gemaakte gebouwen ontwikkelt. Het bedrijf zoekt naar de perfecte locatie en neemt de realisatie van het project volledig op zich. Zo ontzorgen ze de klant van begin tot eind en dat is uniek in het segment. Een prachtig voorbeeld daarvan is het recent opgeleverde gebouw van Armasteel in Gent. BVI.EU vond er de ideale projectgrond om er een bedrijfscomplex op maat te realiseren. Dat alles toont aan dat BVI.EU er een erezaak van maakt om 100 % mee te gaan in de specifieke behoefte van de klant.

Think global, act local

BVI.EU is ondertussen actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland – grote Europese markten waar duurzame kmo-parken en build-to-suit-oplossingen nieuw zijn. Michel Meers: “Een nieuwe markt overtuigen kan enkel met de juiste mix van producten en diensten. Maar dat is niet voldoende. Daarom werken we altijd met lokale teams die de nationale en regionale noden en regelgeving begrijpen.” Dankzij de samenwerking tussen het hoofdkantoor in Kontich en de internationale teams kiezen buitenlandse kmo’s steeds vaker voor de duurzame vastgoedoplossingen die BVI.EU biedt.

Family first

BVI.EU groeide uit tot een van de meest toonaangevende kmo-vastgoedontwikkelaars van België. De succesvolle expansie in binnen- en buitenland deed de behoefte aan continuïteit binnen het management toenemen. Keanu Meers, zoon van oprichter Michel, speelt als Chief Commercial Officer een sleutelrol in de toekomstplannen. Hij is verantwoordelijk voor het identificeren van nieuwe buitenlandse marktkansen en kijkt vol vertrouwen naar de Europese toekomst van het bedrijf: “In 2025 willen we dagelijks een unit verkopen. Een realistische uitdaging gezien het succes van BVI.EU van de afgelopen jaren. En waarom zouden onze oplossingen niet verder kunnen reiken dan de markten waar we nu al actief zijn”?

Investeren vanaf 100.000 euro

Naast innovatieve projecten en themaparken, zoals Quantum Biospace dat gericht is op bedrijven die actief zijn in biotech en gezondheidstechnologie, hield BVI.EU begin dit jaar BVI Invest boven het doopvont. Die nieuwe toevoeging aan het dienstenaanbod is een antwoord op de tendens dat steeds meer kmo’s ervoor kiezen om hun bedrijfsruimte te huren. Bij BVI Invest kan men investeren vanaf € 100.000 en daarmee spelen ze in op de groeiende vraag naar professionele huurruimte, met een rendementsgarantie op specifieke projecten. De nieuwe divisie wordt geleid door Keanu Meers.