Skip to main content
BVI.EU stelt Surschiste Green Business Park voor

Nieuwe bedrijvenzone van meer dan 15.000 m² met gloednieuwe units voor kmo’s in Fontaine-l’Évêque

BVI.EU, de pioniers van smart building spaces voor kmo’s, stelt het Surschiste Green Business Park voor. Het bedrijventerrein is ideaal gelegen in de gemeente Fontaine l’Evêque, bij de afrit van de R3 van Charleroi (afrit 3) in een bedrijventerrein beheerd door de intercommunale IGRETEC. BVI.EU hoopt ten laatste in oktober de nodige vergunningen in handen te hebben om snel de werken te kunnen opstarten. Veel ondernemers hebben interesse getoond in het park.

Met een moderne architectuur, een flexibele inrichting, natuurlijk zonlicht in elke unit en grote raampartijen aan de straatzijde is de nieuwe ontwikkeling een buitenkans voor geïnteresseerde ondernemers. Door de verschillende groottes aan opslagruimte in combinatie met een werkruimte, een bureau en het al dan niet voorzien van een professionele showroom is er een overvloed aan mogelijkheden. Met de ‘build-to-suit’ formule heeft BVI.EU een beproefde aanpak om een gebouw op maat aan te bieden dat 100% tegemoet komt aan de behoeften van de klant. Het Surschiste Green Business Park geeft de klant de mogelijkheid om er met volledige ontzorging gepersonliseerd bedrijfsvastgoed te bouwen.

Er is steeds de optie om te kiezen voor een combinatie van zonnepanelen met warmtepomp die zorgt voor het efficiëntst mogelijke energieverbruik. Regenwater wordt opgevangen voor gebruik en het oppervlaktewater wordt volledig beheerd op de site in overeenstemming met de eisen van de gemeente Fontaine-l’Evêque.

Het project voorziet voldoende parkeercapaciteit en elke parkeerplaats kan uitgerust worden met een laadpaal. De site beschikt ook over een overdekte buitenparkeerplaats voor fietsen.

De burgemeester van Fontaine-l’Evêque, Gianni Gollazzo, is opgetogen over de ontwikkeling van het nieuwe kmo-park: “De bedrijven uit deze regio zoeken goed ontsloten locaties met moderne faciliteiten met het oog op de toekomst. Met de komst van dit nieuwe bedrijvenpark zal er een positieve impact zijn op het lokale economische weefsel.”

Michel Meers, oprichter van BVI.EU, bevestigt: “België heeft de reputatie een gunstige omgeving te bieden voor kmo’s, die bijna 60% van de totale werkgelegenheid op nationaal niveau creëren. Gemiddeld komen er elk jaar 4% kmo’s bij. De toevoeging van b2b-showrooms is een aanzienlijke troef voor lokale ondernemers, omdat het hen in staat stelt verschillende commerciële activiteiten op dezelfde plek te integreren en te optimaliseren. Bovendien biedt het volledig ontzorgen van bedrijven een enorme meerwaarde.”

Keanu Meers, Head of sales bij BVI.EU, vervolgt: “Al heel wat ondernemers hebben interesse getoond in Surschiste Green Business Park, wat nog meer eens aantoont dat onze formule aanslaat. Ontzorging, kwaliteit, duurzaamheid, daar zijn bedrijven naar op zoek”.

Bevoorrechte locatie

Het project bevindt zich op een AAA-locatie in de provincie Henegouwen, op slechts 10 km van het centrum van Charerloi. Het park profiteert van een bevoorrechte ligging op slechts 3 km van de R3 van Charleroi (afrit 3). Daarmee komen Bergen op 40 km, Namen op 60 km en Brussel op 60 km te liggen. De internationale verbinding is gegarandeerd door de nabijheid van de luchthaven Charleroi Brussels South die op 25 kilometer ligt.

Meer informatie over het Surschiste bedrijvenpark in Fontaine l’Évêque

Over BVI.EU

Evolutie van pionier naar internationaal gevestigde waarde.

BVI.EU is al meer dan 25 jaar een internationale pionier in de ontwikkeling van KMO-parken en bedrijvenparken voor gemengd gebruik en biedt op maat gemaakte gebouwen die voldoen aan de specifieke behoeften van semi-industrieel vastgoed. Onze ontwikkelingen onderscheiden zich door uitstekende architectuur, ontworpen om de omgeving te verrijken en tegelijkertijd de groei en innovatie van bedrijven in heel Europa te ondersteunen.

BVI.EU dankt zijn succes aan voortdurende innovatie, flexibiliteit en een grote inzet voor eco-verantwoordelijkheid. “De kernwaarden van BVI.EU zijn altijd vooruitstrevend geweest, met de nadruk op respect voor het milieu, hernieuwbare energie en de bouw van duurzame gebouwen. Voor een team met gediversifieerde vaardigheden is onze missie duidelijk: wij willen onze klanten volledig ontzorgen zodat zij zich volledig op hun kernactiviteiten kunnen concentreren,” zegt Michel Meers, oprichter van BVI.EU.